Alles over een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ben je startend ondernemer? Dan kom je voor een aantal uitdagingen te staan. Wat doe je bijvoorbeeld op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt? Natuurlijk kan je van te voren nooit precies plannen wat er dan gebeurt, maar je kan je er wel goed op voorbereiden. Zo moet je je bijvoorbeeld afvragen of je je hiertegen wil verzekeren of niet. In dit artikel vertel ik alles over de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Lees je mee?

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering die zorgt dat jij door betaald wordt op het moment dat je arbeidsongeschikt raakt. De verzekeraar bepaalt voor hoeveel procent jij arbeidsongeschikt bent, voor het deel dat je niet meer kunt werken keert de verzekeraar jou een uitkering uit. Daarnaast is de verzekeraar er ook om je te helpen om weer aan het werk te gaan. Dat kunnen vrij intensieve trajecten zijn, ze kunnen je helpen bij het zoeken en omscholen naar een andere professie of hoe je bijvoorbeeld lichamelijk zo snel mogelijk herstelt van letsel.

Waarom heb een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Anders dan bij iemand die in loondienst is voor een baas ben jij op jezelf aangewezen als je onverhoopt arbeidsongeschikt wordt. Je bent dus verantwoordelijk voor jouw eigen inkomen. Hier kunt je hier tegen verzekeren door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Wel of niet verzekeren

In onze optiek is het altijd beter om je wel te verzekeren. Je denkt misschien een ongeluk overkomt mij niet of ik word niet ziek, maar het kan echt iedereen overkomen. In de meeste gevallen kunnen mensen weer snel aan het werk nadat ze ziek zijn geworden of letsel hebben opgelopen. In het grootste deel van de gevallen is een kwestie van een aantal maanden. Echter kan een aantal maanden zonder inkomen zitten echt funest zijn, vaak zorgt het voor minder snel herstel. De stress die het met zich mee brengt om geen inkomen te hebben bemoeilijkt herstel alleen al enorm. Het wordt dan een soort vicieuze cirkel, belangrijk dus dat je hier niet in terecht komt!

Meer informatie over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *