Automated trading voor mensen met weinig tijd een goed idee? Je leest het in dit artikel

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: advertenties over trading robots. Automated trading voor mensen met weinig tijd lijkt een prima idee. Toch zijn er veel valkuilen en problemen die op de loer liggen. Wil jij meer te weten komen over automated trading en wat de voor- en nadelen hiervan zijn? Lees dan dit artikel.

Waarom automated trading voor mensen met weinig tijd?

Automated trading voor mensen met weinig tijd is om twee redenen in het leven geroepen, namelijk om tijd te besparen en om emoties uit het handelen te halen. Zoals iedereen weet is emotioneel handelen een groot probleem voor de meeste beleggers. Wanneer je een robot voor jou laat handelen en beleggen, dan haal je de emotie uit het handelen. De robot doet immers wat de robot hoort te doen, zonder met emoties rekening te houden. Dit klinkt allemaal top, maar bij automated trading voor mensen met weinig tijd, moet je ook rekening houden met:

  • Realistische returns
  • Het onderhouden van de robot
  • Het beperken van de risico’s
  • De juiste kennis

Automated trading klinkt als een passieve manier van geld verdienen. Uit de praktijk blijkt dat dit toch niet zo passief is als dat het lijkt. Allereerst moet je rekening houden met het feit dat de returns realistisch moeten zijn. Veel mensen promoten robots voor de valutamarkt, die 100% rendement per maand zouden maken. Dit is natuurlijk niet realistisch. Vaak is dit een resultaat dat eenmalig is behaald, door enorm veel risico te nemen. Het is niet consistent, wat natuurlijk is wat je wilt.

Onderhoud aan de robot plegen is vaak nodig. Er kunnen namelijk altijd problemen ontstaan. Bovendien verandert de markt constant. Een robot kopen kan, maar wees je ervan bewust dat er vroeg of laat aanpassingen moeten worden gemaakt. Kun jij dit zelf of zit dit bij de service?

Het beperken van je risico’s is als belegger natuurlijk belangrijk. Kies jij voor automated trading en ken jij mensen met weinig tijd die hier ook baat bij hebben? Dan moet je zelf het risico bepalen en in de bot programmeren. Veel robots die online te vinden zijn, nemen onnodig veel risico, waardoor de drawdowns enorm hoog kunnen zijn. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Kies je voor automated trading? Kies dan voor een robot met goed risicobeheer en houd je hier zelf ook mee bezig. Zo haal je het beste resultaat.

De juiste hebben kennis over automated trading is essentieel, ook voor mensen met weinig tijd. Laat je niet gek maken door data uit backtests, deze data is vaak niet accuraat.

Meer weten over automated trading?

Automated trading voor mensen met weinig tijd kan een goed idee zijn, maar over het algemeen komt er meer bij kijken dan dat in de eerste instantie lijkt. Heb jij hier toch interesse in en wil je hier meer over weten? Ga dan naar https://bankr.nl/trading/automated-trading/. Via deze website kun jij meer informatie vinden over automated trading en kun je direct een goede broker vinden. Stel je begint met handelen, dan is een goede broker essentieel. Zij kunnen je hierbij helpen. Ga dus nu naar de website en doe vandaag nog meer informatie op over dit onderwerp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *