Begrafenisverzekering eenvoudig geregeld

Een uitvaart is een dure aangelegenheid. Om te voorkomen dat je je nabestaanden met de kosten van een uitvaart confronteert kun je een uitvaartverzekering afsluiten. Dat soort verzekeringen is er in alle soorten en maten. Je kunt daardoor je uitvaart precies zo regelen als je zelf wilt. De beste manier om dat te doen is met een begrafenisverzekering in natura. Dat betekent dat jij met de verzekeraar precies afspreekt hoe je wilt dat de uitvaart verloopt. Als je overleden bent zal de uitvaart op die wijze worden geregeld. De begrafenisondernemer wordt rechtstreeks vanuit de verzekering betaald.

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Bij een begrafenisverzekering ben je verzekerd vanaf het moment dat de verzekering is afgesloten. Mocht je onverhoopt korte tijd daarna overlijden, dan hoeven je familie of vrienden niet op te draaien voor de kosten van je begrafenis. Het is echter veel waarschijnlijker dat je de verzekering tot aan het eind van de looptijd betaalt. Als dat het geval is blijf je verzekerd, tot aan het moment waarop je komt te overlijden. Met een uitvaartverzekering ben je dus je hele leven verzekerd voor de begrafeniskosten.

Wat is er precies verzekerd?

Een uitvaartverzekering dekt alle kosten die gemaakt worden voor je uitvaart. Tenzij er door de nabestaanden extra dingen worden toegevoegd, maar de kosten die daarmee gepaard gaan moeten ze uit eigen zak betalen. In de verzekering zitten de kosten van het klaarmaken van je lichaam voor de uitvaart, de kist, het vervoer naar de begraafplaats, een eventuele plechtigheid, het delven van het graf, de eigenlijke begrafenis en het plaatsen van een steen. Je kan ook koffie met cake of een broodje voor de gasten meeverzekeren. Bij sommige verzekeringen is de huur voor de eerste 20 jaar van het graf ook meeverzekerd.

Hoelang betaal je premie voor een begrafenisverzekering?

De maximale looptijd van een uitvaartverzekering kun je zelf bepalen. Wie veel geld heeft kan er zelf voor kiezen om de hele verzekering in één keer te voldoen. Maar er zijn ook verzekerden die er tientallen jaren over doen om de verzekering helemaal te betalen. Er zijn ook verzekeringen die geïndexeerd zijn. Daarbij wordt rekening gehouden met kostenstijgingen en inflatie.

Op Uitvaartverzekeringwijzer.net vind je meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *