Beleggen voor beginners: drie handige tips

Beleggen is populairer dan ooit tevoren. Met de komst van verschillende handige apps voor op je tablet of smartphone is het bovendien bijzonder eenvoudig geworden. Tegenwoordig hoef je niet per se te beleggen met grote bedragen: je kunt het ook doen met een paar honderd euro, een paar tientjes of zelfs met je wisselgeld! Iedereen kan dus beleggen, maar niet iedereen heeft de benodigde kennis. In het artikel ‘Beleggen voor beginners: drie handige tips’ deel ik daarom een aantal tips voor de beginnende belegger.

Maak gebruik van de kennis van professionals

Gelukkig hoef je zelf niet alle kennis in pacht te hebben om met succes te beleggen. Het is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit tevoren om gebruik te maken van de kennis van deskundigen. Op verschillende beleggingsplatformen op het internet worden op dagelijkse basis voorspellingen gedeeld door professionals. Ook delen veel beleggers hun inzichten op platformen als YouTube, Instagram, in podcasts en in speciale groepen op WhatsApp. Ook zijn er op het internet verschillende gratis tutorials en betaalde cursussen te vinden waarmee je je kennis kunt vergroten.

Zorg voor een goede spreiding

Beleggen brengt risico met zich mee. Je kunt namelijk je inleg verliezen. Om het risico van beleggen te beperken, is het verstandig om een goede spreiding aan te brengen in je portefeuille. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om al je geld in te zetten op één aandeel, dan zet je jezelf in een erg kwetsbare positie. Verspreid je inleg over verschillende aandelen, obligaties, indexen, opties en valuta.

Pas op met cryptocurrencies

Veel beginnende beleggers willen investeren in cryptovaluta. Het is echter raadzaam om hiermee goed op te passen. Cryptovaluta zijn namelijk bijzonder volatiel in vergelijking met andere beleggingsinstrumenten. Dit betekent dat de koers van cryptomunten sterk kan schommelen. Wie het nieuws de afgelopen tijd in de gaten heeft gehouden, is hier ongetwijfeld van op de hoogte. Verdiep je dus goed in de cryptomarkt alvorens je besluit om erin te investeren.

Bron: Beursgenoten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *