Bitvavo

financieel

Bitvavo: ideale Nederlandse exchange voor al je cryptovaluta

Door handelaars in cryptovaluta, waaronder natuurlijk de wereldberoemde bitcoins, wordt Bitvavo minimaal als een van de betere exchanges gezien. Een exchange zou je ook wel kunnen zien als een platform waar je je cryptovaluta kunt verhandelen. Bitvavo wordt geroemd om zijn prima veiligheidsniveau en (met name) om de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Dit is tevens het grootste platform van Nederland. Logischerwijs zijn het dus vooral Nederlanders die zich tot dit overigens ook buitengewoon transparant opererende platform wenden. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier op over het inkopen en verkopen van cryptovaluta via Bitvavo.

Zo gaat het kopen in z’n werk

De hoge mate van gebruiksvriendelijkheid van Bitvavo komt bij het kopen van cryptovaluta zeker tot uiting. Je vult namelijk eerst in voor hoeveel euro je cryptovaluta wilt kopen. Het systeem geeft dan vanzelf aan hoeveel je voor dit geldbedrag zou kunnen ontvangen. Als je de bestelling daadwerkelijk wilt plaatsen, dan kun je (mits je een account hebt) heel simpel via iDeal het bedrag voldoen. Je laadt hiermee eerst een bedrag op je account. Als dat gebeurd is zou je het kunnen inwisselen voor je gewenste cryptovaluta.

Bitvavo

Hoe verloopt het verkopen van cryptovaluta?

Natuurlijk zou het op elk moment kunnen dat je besluit dat je je cryptovaluta weer wilt inwisselen voor euro’s. Ook dit is een transactie die bij Bitvavo vlotjes verloopt. Wat je dan moet doen is namelijk de cryptovaluta in kwestie te verplaatsen naar je eigen wallet. Je kunt ze dan inwisselen tegen euro’s tegen de koers die op dat moment geldig is. Het tegoed in euro’s komt dan weer op je account te staan. Indien gewenst kun je deze euro’s vervolgens ook weer laten storten op je bankrekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *