De beste reiskoffer: waar op letten?

Veel vakantiegangers gebruiken de zogenaamde reiskoffer als bagage. Dat heeft meerder redenen. De belangrijkste reden is het formaat van dit type koffer. Er zijn reiskoffers te verkrijgen in kleine tot middelgrote formaten, met een inhoud van 40 tot 65 liter voor reizen van ongeveer een week. Ook zijn er grotere modellen te vinden waarin je tot 90 liter aan bagage in kwijt kunt, voor als je een paar weken weg gaat. De kleinste koffers zijn zo’n 55 tot 65 centimeter hoog, de grotere modellen tot zo’n 75 centimeter. Ook bestaan er XXL modellen voor langere reizen, met een inhoud van meer dan 90 liter.

Stevig en duurzaam

De beste reiskoffers zijn stevig en duurzaam. Vooral als je met het vliegtuig reist is dit belangrijk. Op luchthavens wordt niet altijd even voorzichtig met bagage omgegaan. Om te voorkomen dat de koffer of de inhoud van de koffer stuk gaat, is het verstandig om een stevig model te kiezen. Waarschijnlijk kom je dan uit bij een koffer van hard kunststof. Een goede reiskoffer heeft ook goede wieltjes en een degelijk slot. Let er ook op dat de handvaten van de koffer niet te veel uitsteken. Dan zou de koffer ergens achter kunnen blijven hangen en het handvat afbreken.

Prijs-kwaliteit

Natuurlijk worden reiskoffers regelmatig getest om het beste model te kunnen verkiezen. Vaak eindigen de bekende merken, zoals Samsonite op de podiumplekken. Dat is niet voor niets. De gevestigde merken, hebben veel ervaring en brengen kwaliteitsproducten op de markt. Je betaalt er wel wat meer voor, maar dan heb je ook een product dat wat langer meegaat. Ook van de minder prijzige modellen zijn vaak prima koffers te vinden. Wat voor jou de beste koffer is, is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *