De nadelen van een eigen boot

Is het al jaren jouw droom om een eigen boot te hebben? Dan ben je zeker weten niet de enige. Steeds meer Nederlanders ontdekken namelijk de pleziervaart, waardoor boten momenteel als warme broodjes over de toonbank gaan. De voornaamste reden hiervan is dat er nou eenmaal niets lekkerder is dan op je eigen boot over het water te varen tijdens een warme zomerdag. Dit doen de meeste mensen het liefst onder het genot van een hapje en drankje. Toch zijn er maar weinig mensen op de hoogte van de nadelen die een eigen boot met zich meebrengt. Voordat je besluit om een boot te kopen, doe je er verstandig aan om eerst deze blog te lezen. Op die manier voorkom je gemakkelijk dat je een miskoop doet! 

1 Beperkt gebruik 

Het is inmiddels algemeen bekend dat een boot vrijwel alleen bruikbaar is bij warmer weer. Dit betekent dat als je in een regio woont waar de temperaturen altijd laag zijn, dat het hebben van een eigen boot niet handig is. Tijdens ijskoud weer is de kans namelijk aanzienlijk groter dat jouw boot mankementen gaat vertonen. Het hebben van pech kan daardoor enorm gevaarlijk zijn als je ver van de dichtstbijzijnde kust bent.  

2 Duur om te onderhouden 

Veruit de meeste mensen met een boot maken hier in de koudere dagen van het jaar geen gebruik van. Doordat ijskoud weer schade kan toebrengen aan jouw boot is het verstandig om het vaartuig aan het einde van het seizoen uit het water te halen. Dit is ook direct het ideale moment om jouw boot direct grondig te inspecteren op eventuele schade en te reinigen. Zodra jouw boot weer helemaal schoon is, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een stallingsplek. Hiervoor moet je voldoende geld hebben aangezien de stalling meerdere maanden noodzakelijk is. Hierbij kan je denken aan de herfst en de winter. Door de lange tijd dat een boot op stalling staat, kunnen de kosten hoog oplopen. Iets dat veel mensen met een boot nog weleens onderschatten. 

3 Schoonmaken 

Een boot brengt veel plezier met zich mee, maar staat er ook om bekend dat het veel tijd kost. Zo moet je bijvoorbeeld ieder najaar jouw boot onderhouden. Daarnaast zijn niet alle boten volledig afgesloten. Dit betekent dat jouw boot gedurende het hoogseizoen regelmatig schoon gemaakt moet worden. Er kan immers gemakkelijk zwerfafval, bladeren of andere rotzooi op het dek van jouw prachtige boot terechtkomen. Bovendien moet de motor van een boot iedere keer als je terugkomt van je reis in zout water direct gespoeld worden. Wanneer je dit niet op tijd doet, dan kan de schroef gaan roesten. Iets dat je zeker weten wilt voorkomen!  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *