De nieuwe maatschappij

De corona-crisis heeft onze hele maatschappij beïnvloed en zodoende ook veranderd. Ook bedrijven hebben zich moeten aanpassen door de corona-crisis. Zo bezorgen de meeste supermarkten nu ook aan huis de boodschappen. De zorg draait volle uren en ook de uitvaartbedrijven hebben het helaas druk. In deze blog beschrijf ik hoe bedrijven zich moeten aanpassen door de corona-crisis.

Uitvaartbedrijven

Uitvaartbedrijven hebben het in het afgelopen jaar (helaas) erg druk gehad. Naast deze drukte hebben uitvaartbedrijven zich ook sterk moeten aanpassen, want begrafenissen met velen aanwezigen konden niet altijd doorgang vinden. Het moeten weigeren van familie en vrienden op een begrafenis is uiteraard naar en zodoende hebben livestreams een oplossing geboden om deze mensen toch een laatste afscheid te bieden. Een uitvaart live stream is echter niet zomaar gedaan. Er moet immers wel live stream apparatuur aanwezig zijn. Voor een uitvaartbedrijf kan het kopen van dergelijke apparatuur een enorme investering vormen en zodoende zijn er gelukkig bedrijven die de live stream voor je verzorgen en alle apparatuur komen op- en afbouwen. Op deze manier kan een uitvaartbedrijf, als de familie een stream wenst voor de begrafenis of crematie, eenvoudig aan deze wens voldoen zonder enorme kosten te hoeven maken.

Winkels

Winkels die niet onder de eerste behoeften vallen zijn het afgelopen jaar natuurlijk veel dicht geweest. Zodoende hebben zij veel omzet misgelopen en hebben zijn andere manieren moeten verzinnen om hun winkel lopende te houden. Veel winkels hebben zodoende aandacht besteed aan een webwinkel. Het aantal aankopen via het internet blijft elk jaar groeien en het afgelopen jaar zal er nog een sterkere stijging te zien zijn. Door de vele webwinkels is het echter ook moeilijk om aandacht voor jouw winkel te krijgen. Zodoende is het voor deze winkels belangrijk om zich te informeren over de marketing via het internet.

Een belangrijk onderdeel hiervan is de search engine optimisation, ook wel SEO genoemd. Een bedrijf dat hier aandacht aan besteed, komt hoger te staan in de resultaten bij Google en heeft zodoende meer kans op bezoekers. Daarnaast moet er ook aandacht worden besteed aan een vorm van marketing die de afgelopen 10 jaar sterk gegroeid is, namelijk influencers marketing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bekende mensen die een groot volger-aantal hebben om een of meerdere social media platforms als Instagram en Twitter. Deze promoten dan een product of dienst in een bericht en bewegen zodoende hun volgers om dat product of de dienst ook te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *