De voordelen van doorwerken na je pensioen

Het is bijna zover, na vele jaren werken en aftellen ben je bijna bij je pensioen aangekomen. Je hebt het altijd beschouwd als de verlossing van het werkleven, eindelijk rust en alle tijd om te doen waar je zin in hebt. Maar misschien vind je het werk dat je doet nog steeds erg leuk en heb je passie voor wat je doet. Ga je doorwerken na je pensioen of stop je ermee?

Nog niet toe aan pensioen

Als je lichamelijke of mentale klachten hebt dan kan je pensioen jou veel rust geven, maar als je nog weinig klachten hebt of erg veel plezier hebt in je werk dan kan het zijn dat je eigenlijk helemaal nog niet toe bent aan pensioen. Doorwerken is dan altijd mogelijk, en dat brengt ook zo zijn voordelen met zich mee.

Lichamelijke voordelen

Abrupt stoppen met werken zorgt voor een plotselinge verandering van jouw levenspatroon. Als je werk hebt waarmee je veel beweegt dan beweeg je opeens een heel stuk minder. Een toename in gewicht komt dan ook veel voor, want je dieet aanpassen heeft tijd en discipline nodig. Ook kan het zijn dat je last van je spieren krijgt die gewend zijn om veel te bewegen, en nu opeens weinig tot niks meer doen. In beweging blijven houdt je jong en soepel, dus helemaal stoppen met werken heeft soms zijn nadelen.

Financiële voordelen

Naast de lichamelijke voordelen komen er ook financiële voordelen bij kijken. Je bouwt extra pensioen op en kan langer doorsparen. Ook begin je pas later met het opmaken van je spaargeld, waardoor je op lange termijn meer overhoudt. Hierdoor kan je misschien nog een paar keer extra op vakantie, voordat het niet meer kan.

Wel doorwerken, maar toch iets anders

Het kan ook zijn dat je nog wel wilt doorwerken, maar niet bij je huidige baan. Een nieuwe baan zoeken op hoge leeftijd is niet makkelijk, maar er zijn gelukkig plekken die je daarmee kunnen helpen. Uitzendbureaus als Actief65+ helpen actief mee om mensen die 65 jaar en ouder zijn een nieuwe baan te vinden. Senioren hebben ontzettend veel werkervaring en er zijn dus altijd wel ondernemingen die hier gebruik van willen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *