De voordelen van een elektrische auto leasen

Je ziet ze steeds vaker op de weg, die mooie luxe Tesla’s. Maar niet alleen Tesla’s, nee ook vele andere elektrische auto’s zoals de Hyundai IONIQ 5, worden steeds populairder. Vooral in de zakelijke wereld zie je steeds meer elektrische auto’s opduiken. Maar wat maakt een elektrische auto nou juist voor bedrijven zo’n interessante optie?

Voordelige bijtelling

Eén van de voornaamste redenen wat elektrische auto’s zo aantrekkelijk maakt voor bedrijven is de voordelige bijtelling die nu nog geldt op een elektrische wagen. Leaset u in 2021 nog zakelijk een elektrische auto, met een cataloguswaarde van minder dan 40 duizend euro, dan is de bijtelling slecht 12%.  Deze bijtelling geldt wanneer u de auto voor zowel zakelijk als privé ritten gebruikt. Wanneer zowel zakelijk als privé in uw auto rijdt geldt deze namelijk onder verkapt inkomen en dan moet u helaas bijtelling betalen. Gelukkig is deze bijtelling bij een elektrische auto aanzienlijk lager dan die bij een auto op fossiele brandstoffen. Bij een benzineauto is de bijtelling namelijk 22%. Dit maakt een elektrische auto leasen dus ontzettend interessant.

Technische evolutie

Waar elektrische auto’s eerst behoorlijk onpraktische waren als je ze vergeleek met een diesel- of benzineauto, hebben ze de afgelopen jaren een flinke inhaalslag gemaakt. Dankzij nieuwe technologieën hoef je je geen zorgen meer te maken dat ze technisch achterlopen op benzineauto’s. 

De grootste angst die men heeft bij een elektrische auto is dat het opladen van deze auto zeer onhandig is. Vroeger was dit zeker het geval, maar dankzij nieuwe ontwikkelingen zijn de laadtijden ontzettend gedaald. Zo kun jij jouwauto met zogenaamde snelladers binnen een half uurtje vaak al helemaal opladen. Zo hoef je dus niet urenlang te wachten. Ook kun je nu zowel bij jou thuis als bij jouw kantoor oplaadpalen laten plaatsen. Zo kunt je jouw auto gemakkelijk opladen terwijl je slaapt of als je in een vergadering zit. Je hoeft dus niet meer als je al bijna te laat bent voor die ene afspraak ook nog even snel langs het tankstation om te tanken maar je hebt altijd een opgeladen auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *