Dit mag niet ontbreken in jouw online academie

Tegenwoordig willen steeds meer mensen een online academie starten. Dit kan als zelfstandige, maar ook voor een bedrijf. Het is alleen wel van belang dat de online academie goed in elkaar is gezet. Het is al een goede start als je de online academie op een apart domein opzet. Er zijn echter wel een aantal zaken die echt niet kunnen ontbreken op jouw online academie. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder voor meer informatie. Hopelijk krijg je door de onderstaande tips een beetje inspiratie voor jouw online academie. 

Systeem voor online academie

Om een online academie te kunnen bouwen, heb je als eerste een goed systeem nodig. Learndash wordt vaak gebruikt om een online leeromgeving op te zetten. Deze software heeft erg veel voordelen ten opzichte van andere systemen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen technische kennis te hebben om een online academie met behulp van Learndash op te zetten. Er zitten duidelijke handleidingen bij die je kan gebruiken. Een ander voordeel is dat je veel kan veranderen aan de online academie. Learndash heeft veel mogelijkheden op het gebied van vormgeving. Zo kan je in ieder geval een online academie bouwen die helemaal bij jou past. 

Duidelijke inhoudsopgave 

Cursisten houden van een goed overzicht. Het is om die reden van belang dat er een duidelijke inhoudsopgave te vinden is op jouw online leeromgeving. Dit begint met een goede voorbereiding voordat je de academie gaat bouwen. Bedenk al ruim van tevoren hoe je de online leeromgeving wil indelen. Denk aan de verschillende soorten lessen en toetsen. Zorg voor een logische opbouw van de online leeromgeving. De cursisten zullen dit namelijk als prettig ervaren. Daarmee wordt de kans vergroot dat de cursisten gebruik blijven maken van de online leeromgeving. Is er geen goed overzicht? Dan is het rommelig en niet uitnodigend. Een goede inhoudsopgave kan niet ontbreken. 

Toetsen en certificaten 

Ga je binnenkort een online academie bouwen? Dan is het verstandig om toetsen te verwerken in de online leeromgeving. Door toetsen kan je de cursisten toetsen en meteen zien hoe iedereen ervoor staat. Het is belangrijk om de voortgang van de cursisten te kunnen zien, omdat je desnoods kan bijspringen als dat nodig is. Naast de toetsen kunnen de certificaten niet ontbreken bij de online academie. Certificaten werken namelijk erg motiverend voor de cursisten. Er is dan een doel waar de cursist naartoe kan werken. Vergeet de certificaten dus vooral niet uit te delen wanneer een cursist een deel succesvol heeft afgerond. 

Goede betaalomgeving

Waarschijnlijk wil je wel wat verdienen aan de online leeromgeving. Dit betekent dat cursisten moeten kunnen betalen. Een goede betaalomgeving kan dus niet ontbreken. Er bestaat een handige plug-in waarmee je jouw website kan omtoveren tot een webshop. Zo kan je makkelijk trainingen of cursussen verkopen. Het is hiernaast belangrijk dat je een betrouwbare betaalprovider gebruikt voor de betalingen. Mollie is een voorbeeld van een goede betaalprovider. De betaalprovider heeft namelijk verschillende betaalmethodes die gebruikt kunnen worden. Dit geeft de cursisten de kans om zelf een betaalmethode naar wens uit te zoeken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *