Dit zijn de voordelen van kunststof deuren

Kunststof had vroeger een slechte naam, maar dat is allang verleden tijd! Tegenwoordig zijn kunststof deuren een goed – in veel gevallen zelfs beter – alternatief voor deuren van hout of andere materialen. Heb jij zo je twijfels? Wij zetten graag alle voordelen van kunststof voor je op een rij!

De aanschaf- en onderhoudskosten

Kunststof heeft veel streepjes voor op andere materialen. Zo is het vrij goedkoop. Je zult veel minder kwijt zijn aan een deur van kunststof dan bijvoorbeeld een deur van hout. Ook op onderhoudskosten bespaar je flink. Verven en lakken is niet nodig, dankzij de kleurvaste eigenschappen van het materiaal. Het zet niet uit en het neemt geen water op. Een klemmende deur is dus verleden tijd!

Kunststof deuren en isolatie

Hoe zit het met de isolerende werking van kunststof? Deze is uitstekend! Hierdoor houd je je stookkosten laag en bespaar je op energie. Tevens is het materiaal geluidsisolerend, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden.

Veiligheid voorop

Kunststof is zelfdovend, dus de kans dat je deur vlamvat is zeer klein. Op het gebied van brandveiligheid krijgt dit materiaal dan ook een dikke plus. Kies voor deuren met een ingebouwde meerpuntssluiting. Deze zijn moeilijk te forceren. Zo houd je inbrekers buiten de deur!

Duurzaamheid van kunststof deuren

Kunststof klinkt misschien niet duurzaam, maar dat is het juist wel. Ten eerste gaan deuren van deze materialen zeer lang mee. Ten tweede worden veel deuren van gerecycled kunststof gemaakt, waardoor op grondstoffen wordt bespaard.

Hoe zit het met de esthetische waarde?

Kunststof ziet er tegenwoordig prachtig uit. Bovendien is het zeer veelzijdig. Kies bijvoorbeeld voor een deur met houtnerfafwerking in de gewenste kleur om de geliefde houten look te creëren. Doordat het materiaal in zoveel afwerkingen en kleuren te verkrijgen is, is kunststof geschikt voor ieder huis, of de stijl nu modern, retro of landelijk is. Er zijn veel modellen te verkrijgen, waardoor je zelf het paneel en het type glas kunt kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *