Een fiscaal advocaat kan je helpen als je een flinke belastingfout hebt gemaakt

Mensen zijn over het algemeen geneigd om geld te willen besparen. Bijvoorbeeld door geen boekhouder of accountant in te schakelen voor het doen van belastingaangifte. Op de manier is het haast onvermijdelijk dat ze een fout begaan, waardoor ze op enig moment behoorlijk in de problemen komen bij de belastingdienst. Op dat moment kan een fiscaal advocaat hen mogelijk uit de brand helpen. Om te voorkomen dat je een fiscaal advocaat nodig hebt, hieronder drie fouten die snel gemaakt zijn. Voorkom ze! Dat spaart heel wat geld, zorgen en stress. Zorg voor een goed fiscaal advies

1. Geen belastingaangifte doen – of te laat aangifte doen

Als je te laat bent, straft de belastingdienst je. Een te late aangifte kost je veel geld. Maar de allergrootste fout is geen belastingaangifte doen als dat niet hoeft. Je geeft de staat contant geld. Want meestal hoeven alleen diegenen geen belastingaangifte in te dienen, waarvan de schatkist niet meer geld verwacht dan bijvoorbeeld via de inkomstenbelasting is binnengekomen. Integendeel, het zijn juist de vrijwillige invullers die vaak op een belastingteruggave kunnen rekenen. En als het andersom zou gebeuren: gewoon bezwaar maken via bijvoorbeeld de hulp van een fiscaal advocaat en de aangifte intrekken. Dan gebeurt er niets meer.

2. De belastingaanslag zonder klacht aanvaarden

Het gaat een tijdje duren, maar wees voorbereid. Naar schatting één op de drie belastingaanslagen is onjuist. En je kunt ervan uitgaan dat in de meeste gevallen de belastingdienst profiteert – en jij degene bent die eronder lijdt. Controleer je belastingaanslag dus grondig, vooral als je deze zelf hebt ingediend. Gelukkig kun je er altijd nog tegenin gaan. Een fiscaal advocaat is dan dé aangewezen persoon om je bij te staan als iets je verdacht lijkt.

3. Valsspelen

De verleiding kan groot zijn. Je doet je belastingaangifte met een software – en je ziet altijd meteen wat elke nieuwe boeking oplevert. In één post een paar honderd euro meer – whoosh en plotseling krijg je € 100 euro meer terug. Doe het niet. Dat zal zeker problemen geven bij een grondige controle door de belastingdienst. En zelfs als je er eens “boetevrij” mee wegkomt en “slechts” het overeenkomstige bedrag wordt afgetrokken – kun je er zeker van zijn dat je in de volgende jaren ook tot de kandidaten zult behoren wiens belastingaangifte intensiever zal worden onderzocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *