Een mediator inschakelen: zeer zinvol bij scheidingen met kinderen

Wanneer je betrokken bent bij een echtscheiding en in die hoedanigheid breekt met je partner, dan is dat altijd een droevige gebeurtenis waarvan je even tijd nodig hebt om het te verwerken. In sommige gevallen gaat het zelfs nog verder dan droevig alleen. Dan is er namelijk ook sprake van hoogoplopende conflicten tussen de beide leden van het scheidende echtpaar. Dit is uiteraard altijd weer bijzonder onaangenaam. Vooral als er een of meerdere kinderen betrokken zijn geldt dat. Wist je namelijk dat het is aangetoond dat kinderen van ouders die met ruzie uit elkaar gaan minder gelukkig zijn en worden en nu en in de toekomst meer moeite hebben op school en op hun werk? Genoeg reden dus om conflicten te vermijden en respectvol met elkaar om te blijven gaan. Een mediator scheiding kan daar bij uitstek bij helpen. Wanneer je er namelijk voor kiest te scheiden met behulp van een mediator, dan wordt er voortdurend via een goede dialoog gezocht naar oplossingen en afspraken die voor iedereen acceptabel zijn.

mediator scheiding

Als gescheiden echtpaar goed met je kinderen omgaan? Zo doe je dat

Als je de moeder of vader bent van minstens één kind en de relatie met je partner wordt verbroken, onthoud dan goed dat als je je kind(eren) niet wilt beschadigen, dat je (ex-)partner en jij daar een grote invloed op hebben. De situatie zou er in de nabije toekomst dan ook als volgt uit moeten zien:

  • Je gaat op een fatsoenlijke manier met elkaar om. Je kunt de onderlinge band beschrijven als collegiaal of zelfs vriendschappelijk.
  • Je hoeft niet per se enorm vaak bij elkaar over de vloer te komen, maar jullie moeten wel in staat zijn bij elkaar in dezelfde ruimte te zijn zonder conflicten te veroorzaken. Dit in het belang van het kind.
  • Je spreekt in het bijzijn van je kind nooit negatief over de andere ouder van het kind.
  • Je houdt je aan de gemaakte afspraken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *