Financiële medewerkers vinden én behouden

Om financiële medewerkers te vinden zul je met een aantrekkelijk aanbod moeten komen. Ook is het zaak dat je je best doet (en blijft doen) om je huidige medewerkers te behouden. Je wilt natuurlijk niet dat ze ontslag nemen omdat ze het niet meer naar hun zin hebben op het werk. Maar hoe doe je dat eigenlijk, het vinden én behouden van financieel personeel? Lees snel verder.

Betaal voldoende salaris

Salaris is voor veel mensen een doorslaggevende factor als het aankomt op het kiezen van een baan. Betaalt de concurrent meer, dan kan het verleidelijk zijn voor de werknemer om voor hen te kiezen. Zorg dus dat je een marktconform salaris betaalt en denk eventueel ook aan bonussen. 

Zorg voor flexibiliteit

Om medewerkers te behouden, is het belangrijk dat je flexibel bent. Zijn ze van plan om een lange reis te gaan maken en zit je tijdelijk zonder personeel? Dan kun je overwegen interim finance professionals in te schakelen. Deze komen tijdelijk in dienst, waardoor je eigen medewerkers eens voor langere tijd weg kunnen als ze dat zouden willen. Meer informatie hierover vind je op https://www.hofmeier.nl/

Ook is het natuurlijk van belang dat je je medewerkers voldoende vakantiedagen kunt bieden en dat ze ook (af en toe) thuis kunnen werken indien gewenst.

Houd het werk leuk

Als het werk niet gevarieerd en uitdagend genoeg is, kan het zo zijn dat je werknemers afhaken. Zorg er dus voor dat het leuk blijft en dat er iets te leren valt. Je kunt hier het beste met je personeel over in gesprek gaan (en blijven), zodat je precies op de hoogte bent van wat er allemaal in hen omgaat. Zo voorkom je dat ze zaken opkroppen en uiteindelijk ‘uit het niets’ ontslag nemen. Uiteraard is het daarnaast sowieso goed om regelmatig een gesprek in te plannen met je personeel om over dit soort zaken te spreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *