Het verzekeren van jouw motor

Bij een motor hoort een motorverzekering. Dat is eenmaal hoe het werkt in Nederland. Je moet jouw motor verzekeren anders mag je niet de weg op. Maar je wilt uiteraard dat de premie zo laag mogelijk is. Daarom kun je jouw motorverzekering berekenen op Combimotors.nl. Hier kun je zien wat een motorverzekering gaat kosten. Je moet dan aangeven welke verzekering je wilt afsluiten. Kies je bijvoorbeeld voor een WA verzekering, of ga je voor WA+? Misschien wil je geen enkel risico lopen en kies je voor een all risk verzekering. Dit alles heeft ook te maken hoe hoog de premie zal uitvallen. Kies je voor all risk dan zal je een stuk meer betalen dan bij een WA verzekering. Natuurlijk is het eerste waar je naar kijkt bij een verzekering hoeveel het kost. Hoe goedkoper hoe beter. Dat is echter niet het geval. Als je voor een goedkope verzekering gaat betekent dat ook dat je minder gedekt bent en mocht er iets gebeuren dat je toch duurder uit kunt zijn.

Verschillen in de soorten verzekeringen

Tussen de drie verzekeringen die ik net hebt heb benoemt zitten een paar verschillen. Een WA verzekering is de basis. Dit is het minimale wat je moet hebben in Nederland om op de openbare weg te rijden. Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je maakt aan andere voertuigen. Alles wat er met jouw motor gebeurt, veroorzaakt door jezelf, is niet verzekerd. Als je kiest voor WA+ heb je een iets ruimere dekking. Dan ben je niet alleen verzekerd voor schade die je maakt aan andermans eigendommen maar ook als er iets gebeurt met jouw motor zoals schade bij brand of diefstal ben je verzekerd. Wil je jouw motor verzekeren met volledige dekking dan kun je kiezen voor een all risk verzekering. Dan ben je verzekerd voor de dingen die ik net heb genoemd, maar ook voor schade die je zelf verricht aan je motor. Zo hoef je je dus nergens zorgen om te maken als er iets gebeurt met jouw motor. 

Aanvullende opties

Als je de motorverzekering gaat berekenen kun je ook kiezen om aanvullende opties erbij meeverzekeren. Neem bijvoorbeeld een verzekering voor schade bij opzittende. Stel je krijgt een ongeluk je raakt invalide ben je verzekerd voor alle kosten die daarbij komen kijken. Die kosten kunnen zijn voor aanpassingen die moeten worden gemaakt in huis of de medische behandelingen die volgen na het ongeluk. Als je jouw motor gaat verzekeren kan dit ook goedkoper als je schadevrije jaren opbouwt. Deze korting kan oplopen tot wel 75 procent. Als je dus netjes rijdt word je hiervoor beloond. Je dus kunt gaan zoeken op verzekeren motor, maar je kunt ook een kijkje nemen op Combimotors.nl en daar alle verzekeraars vergelijken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *