Hoe goedkoop kan je nou een stedentrip maken? 

Een korte reis naar een stad die je al jaren wil zien is natuurlijk geweldig om te doen. Lekker de  toerist uithangen, van musea bezoeken tot sportieve activiteiten of zelfs lekker rustig wandelen in de natuur. Helaas zijn vakanties nou eenmaal best prijzig en niet voor iedereen betaalbaar. Maar hoe goedkoop kan je een stedentrip nou maken? Hier hebben we een paar tips voor jou op een rijtje gezet.  

Een vakantie is natuurlijk zo goedkoop als je het zelf wil maken. Wil je een stedentrip op budget  doen dan is het verstandig om geen hoge verwachtingen te hebben. Een All-inclusive resort zit hem  er voor een lager budget helaas dan ook niet in. Het is handig als je eerst gaat kijken welke steden je  aanspreken. We raden het je aan een lijstje met meerdere steden te maken aangezien je de prijzen met  elkaar gaat vergelijken.  

De kosten goed met elkaar vergelijken

Ga per stad na hoeveel het je zou kosten om er te komen en wat je voorkeuren zijn. Wil je liever met  de trein of is het zo ver dat je met het vliegtuig moet? Vergelijk ook de prijzen per vervoermiddel,  het is bijvoorbeeld een stuk goedkoper om met de trein naar Berlijn te gaan. De trein kost je  ongeveer 40 euro, terwijl een vlucht naar Berlijn bijna 100 euro duurder is. Wanneer je alle  reismogelijkheden met elkaar hebt vergeleken is het tijd om de prijzen betreft accommodatie en  vervoer in het land op een rijtje te zetten. Wederom kijk je weer naar je voorkeuren en hoeveel geld  je ervoor over hebt. Jeugd Hostels zitten in veel grote steden over de hele wereld verspreid. De gemiddelde overnachtingsprijs verschilt per hostel, maar ligt ongeveer tussen de 9-30 euro per nacht.  Ben je juist wat meer gesteld op je privacy dan is het aan te raden om een rbnb te huren.

Volg onderstaande tips op

Als je deze vier punten allemaal hebt onderzocht is het tijd dat je de bestemming van je vakantie  gaat kiezen. Zorg in ieder geval dat je op tijd boekt en zoveel mogelijk activiteiten vooraf reserveert aangezien je op deze manier al heel veel geld bespaart. Als je deze 4 stappen hebt gevolgd dan ben  je al goed voorbereid op een betaalbare stedentrip. 

Je kan tot slot natuurlijk ook geld besparen op je vakantiebestemming zelf. We hebben nog een paar tips voor je op een rijtje gezet om zonder geld zorgen op de stedentrip te gaan waar je je al zo lang op verheugd. 

• Reserveer zoveel mogelijk activiteiten vooraf. Vaak is een toegangsprijs dan goedkoper dan  dat je het op de dag zelf koopt. 

• Maak je eten zelf. Als je elke dag voor ontbijt, lunch en avondeten de deur uit moet, dan  lopen de prijzen al heel snel op.  

• Eet street food. Street food is niet alleen ontzetten goedkoop maar ook superlekker. Het zijn  vaak traditionele/ lokale gerechten. 

• Ga op zoek naar gratis activiteiten. Veel grote steden bieden gratis stadswandelingen,  fietstours en art tours aan. Maar denk ook aan wandelen, kerken bezoeken, een markt  bezoeken of naar het strand gaan. 

• Stel een budget voor jezelf op. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *