Hoe vind je de juiste IT specialist?

Als werkgever is het niet eenvoudig juist gekwalificeerd IT talent te vinden. Er is veel baanaanbod in deze sector, waardoor IT specialisten het werk voor het uitzoeken hebben. Blijven de IT vacatures binnen jouw bedrijf te lang open staan? Lees dan even verder. Hieronder volgen een aantal tips om die gewilde IT’ers te verleiden tot een baan binnen jouw onderneming.


Training en opleiding


Hoewel het hebben van ervaring vaak een belangrijke rol speelt voor het vervullen van een bepaalde functie, is het ook goed om te kijken naar het potentieel van een IT’er. Heeft een sollicitant de juiste instelling en motivatie maar nog net niet dat jaartje ervaring? Overweeg dan toch een gesprek in te plannen om een samenwerking te verkennen. Ook is het als bedrijf goed om trainingen en opleidingsmogelijkheden aan te bieden, helemaal in een snel ontwikkelende sector als de IT.

Flexibiliteit

Het bieden van fijne werkomstandigheden is altijd belangrijk. Steeds vaker worden er flexibel in te vullen uren aangeboden. Voor veel medewerkers is dit aantrekkelijk. Deze hang naar flexibiliteit geldt niet alleen voor de uren, maar zeker ook voor de werklocatie. Voor IT’ers is de optie tot thuiswerken in trek. Houd hier rekening mee. Bied je deze mogelijkheid aan? Benoem dit dan altijd in de vacaturetekst. 

Doorgroeimogelijkheden


Een goede IT specialist zul je graag willen behouden. Doorgroeimogelijkheden binnen jouw bedrijf kunnen hiervoor zorgen. Denk erover na wat je specifiek kunt bieden op dit gebied. Ook hierbij geldt weer dat het faciliteren van trainingen en cursussen stimulerend kan werken. Op die manier kunnen IT toppers samen met jouw bedrijf blijven groeien. Aan de andere kunt zul je ook IT’ers tegenkomen die aan de slag willen, maar zich niet per se voor de langere termijn willen binden aan één organisatie. Heb jij de hulp nodig van een IT’er voor een specifiek project? Dan ben je misschien wel juist op zoek naar zo’n medewerker.

Zet een recruitment organisatie in


Of je nu een IT specialist zoekt voor de lange of korte termijn, je kunt altijd terecht bij een recruitment bureau. Er zijn veel recruitment bureaus die zich specialiseren in de IT sector. Zo’n bureau kan een groot netwerk aanboren voor het vinden van de juiste medewerker voor jouw organisatie of project. Voor het vullen van IT vacatures in Amsterdam kun je bijvoorbeeld goed terecht bij Progress. Doordat accountmanagers en recruiters hun eigen focus hebben binnen het werkveld, kun je rekenen op de juist gekwalificeerde IT specialist voor jouw specifieke vacature. Kijk voor meer informatie eens op https://pro-gress.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *