Hypotheekadvies

woning

Hypotheekadvies inwinnen: aan te raden voor elke woningkoper

Wanneer je aan het begin staat van je zoektocht naar een nieuwe koopwoning, dan is het van harte aan te raden dat je nu alvast bij een hypotheekadviseur langsgaat om meer informatie in te winnen. Het opdoen van een gedegen hypotheekadvies wordt namelijk als een zeer belangrijk onderdeel gezien van het koopproces van woningen. Het belang van dit advies schuilt ‘m vooral in het belang van het sluiten van de deal an sich. Bij een woning gaat het namelijk al snel om enkele tonnen. Via een lening, oftewel een hypotheek, ben je in staat om dit bedrag op te brengen, maar deze hypotheek gaat de komende decennia wel enorme consequenties hebben voor jouw financiële situatie. De keuze maken voor de juiste hypotheek is dan ook in jouw belang, en natuurlijk ook in die van de geldverstrekker. Op basis van goed hypotheekadvies is de kans op goede keuzes in ieder geval zo groot mogelijk.

hypotheekadvies

Over welke aspecten zul je bij een hypotheekadvies ingelicht worden?

Wanneer je met een kundige hypotheekadviseur gaat sparren, dan zullen de volgende hypotheekgerelateerde onderwerp zeker de revue passeren:

  • Het maximale bedrag aan hypotheek dat je kunt krijgen.
  • De hypotheekrentes. Natuurlijk worden huidige rentestanden geanalyseerd, maar ook word je voorbereid op het maken van je keuze voor de beste rentevaste periode.
  • De voor- en nadelen van de verschillende hypotheekvormen. De bekendste soorten hierbij zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.
  • Het wel of niet afsluiten van bijvoorbeeld inboedelverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen en opstalverzekeringen. Bedenk je alvast dat vooral de laatstgenoemde verzekering meestal verplicht is.
  • Het wel of niet afsluiten van de NHG (Nationale Hypotheekgarantie).
  • Eventuele mogelijkheden om in de looptijd van je hypotheek extra af te lossen of om je hypotheek over te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *