Incassobureau: wanneer schakel je het in?

Stel je bent ondernemer bij een groot bedrijf dat producten aan de man probeert te brengen, op welk moment schakel je een incassobureau in? Je hebt onlangs een order gehad van een klant en je hebt deze klant het product gestuurd. Echter de betalingstermijn is voorbij en de klant heeft nog niet betaald. Als dit het geval is, is dit natuurlijk een hele vervelende aangelegenheid. Een klant die niet meer reageert, wat moet je daarmee? Op een bepaald moment is er dan nog maar één optie over voor jou als ondernemer. Je bent niet meer zo coulant als in het begint en wilt dat de klant betaalt! Omdat je een druk bedrijf hebt ontbreekt het je wellicht aan tijd om de hele tijd de klant te bellen. Dan kun je bijvoorbeeld een incassobureau inschakelen.

Geef de zaak uit handen aan een incassobureau

Je kunt dan besluiten de zaak uit handen te geven. Bij wie? Een partij die hier de expertise in heeft. En dan kom je al gauw uit op een incassobureau. Zij hebben namelijk ervaring met dit soort zaken. Sommige bureaus zijn niet zo duidelijk in hun voorwaarden, dus zorg ervoor dat je er een vindt die dit wel is! Een incassobureau met goede voorwaarden vind je overal, maar de voorwaarden verschillen vaak wel veel, oriënteer je dus goed. Zorg dat je zowel voor, tijdens als na de procedure goed weet waar jij als ondernemer staat. Probeer ook te achterhalen of je via het incassobureau er zo nodig een juridische zaak van kunt maken. Zo’n incassobureau inschakelen is dus in dit geval als ondernemer een goed idee, maar let op de voorwaarden voordat je met hen in zee gaat. Informeer ook naar de kosten die jij aan hen moet betalen.

Sommigen kiezen voor een incasso advocaat

Indien je als ondernemer niet zo’n goed gevoel hebt bij een incassobureau kun je ook nog kiezen voor een incasso advocaat. Deze werken met online dossiers, en dan kun je dus jouw casus helemaal volgen online. Incasso advocaten duiken er vaak wat dieper in en kunnen jou als ondernemer helemaal in het proces begeleiden en tot het einde helpen. Zij zijn dus gespecialiseerd. Let wel op de kosten die je hen moet betalen. Je kunt als ondernemer een boekhouder in de arm nemen om overzicht te bewaren over de te betalen kosten aan incassobureaus en incasso advocaten. Een incassobureau nederland in de arm nemen of een incasso advocaat kan dus nuttig zijn als je een klant hebt die maar niet wil betalen. Je hebt zelf als ondernemer niet de kennis en expertise om te weten wat te doen. Constant achter de klant aanbellen werkt ook niet leert de ervaring. Dus zorg voor een incassobureau of incasso advocaat die goed zijn aangeschreven. Probeer ook reviews over hen te vinden op Google zodat je weet met wie je in zee gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *