Krediet aanvragen

krediet aanvragen

In tijden waar de rente zeer laag is op spaargeld, is ook de rente laag op leningen en krediet. Geld lenen is vandaag de dag goedkoop, lees verder om erachter te komen waar je het beste kan beginnen met krediet aanvragen en waar je op moet letten tijdens het aanvragen van krediet.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Allereerst is het belangrijk het verschil tussen de twee lening vormen duidelijk toe te lichten. Een persoonlijke lening is een lening waar er zekerheid is over de kosten. De ontvanger van de lening krijgt in één keer het afgesproken bedrag op zijn of haar rekening. Er zijn vaste afspraken gemaakt over de maandelijkse aflossing en het rentebedrag. Een andere lening vorm is doorlopend krediet. Dit is een flexibele vorm van lenen, vooraf wordt er een afspraak gemaakt met de bank over het maximaal te lenen bedrag en bepaalt de ontvanger zelf wanneer het geld wordt opgenomen. Er wordt alleen afgelost en rente betaald wanneer over het bedrag dat men leent. Het nadeel? De rente kan tussentijds wijzigen waardoor je niet van tevoren weet hoeveel de lening gaat kosten.

krediet aanvragen

Hoe moet je krediet aanvragen?

Er wordt in vier duidelijke stappen toegelicht hoe jij het makkelijkste kan beginnen met krediet aanvragen.

Stap 1: kies een kredietverstrekker die bij jou past. Met de komst van het internet zijn er veel kredietverstrekkers bijgekomen, dit kan de keuze lastig maken. Doe goed onderzoek voor het krediet aanvragen of kijk op vergelijkingssites.

Stap 2: Na de keuze voor de kredietverstrekker is het belangrijk een vrijblijvende offerte aan te vragen. De meeste verstrekkers hebben een rekentool op de site waarin je snel kan zien hoeveel je kan lenen, de verwachte rente en aflossing. Tevreden over de maandlast? Vraag dan een officiële offerte aan.

Stap 3: Vaak krijg je dezelfde dag nog de offerte toegestuurd, het is belangrijk om de offerte grondig te beoordelen voordat je ermee akkoord gaat. Ook zal de kredietverstrekker moeten toetsen of je voldoet aan de inkomenseis en de BKR-registratie controleren.

Stap 4: Alles in orde? De offerte kan dan terug gestuurd en geaccepteerd worden. Het krediet wordt meestal dezelfde dag nog gestort of beschikbaar om te lenen.

De offerte kan natuurlijk ook geweigerd worden. Probeer een aanvraag te doen bij verschillende kredietverstrekkers en deze te vergelijken met elkaar.

Meer weten? Bankr heeft een uitgebreid artikel over het aanvragen van krediet, en heeft ook de beste aanbieders op een rijtje gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *