Lening oversluiten: Wat zijn de mogelijkheden?

Als je op meerdere plekken een financiering hebt afgesloten kan dat erg vervelend zijn. Want het is niet zo eenvoudig om precies bij te houden wat de status is van elke lening en hoeveel rente je betaalt. Door lening oversluiten kun je daar iets aan doen. Dat houdt in dat alle bestaande leningen worden gebundeld en ondergebracht in één nieuwe lening. Een lening oversluiten kan gepaard gaan met kosten, maar die wegen meestal wel op tegen de verlaging van de rente die daardoor kan worden behaald.

Voordelen

Een lening oversluiten kun je het beste doen onder begeleiding van onafhankelijke adviseurs. Zij weten precies welke leningen je beter kunt laten bestaan vanwege de hoge kosten van het versneld aflossen. Ook zijn zij goed op de hoogte van de voorwaarden die door de diverse geldverstrekkers worden gehanteerd bij leningen oversluiten. Jouw situatie door hen te laten beoordelen kan soms een verrassend resultaat opleveren. De rente die per maand betaald moet worden gaat omlaag.

Welke leningen kun je oversluiten?

Je zal staan te kijken welke soorten leningen je allemaal kunt oversluiten. Dat zijn een doorlopend krediet, persoonlijke leningen, schulden op een creditcard, roodstand op een lopende rekening en leningen voor de aanloop van artikelen bij postorderbedrijven. Vooral over die laatste paar soorten leningen moet erg veel rente worden betaald. Als je die kunt oversluiten en onder één lening onderbrengen bespaar je gegarandeerd veel geld. Een ander voordeel van het oversluiten van leningen is, dat je veel meer inzicht krijgt in je financiële situatie. Daardoor is het gemakkelijker om rond te komen en aan het eind van de maand wat geld over te houden.

Conclusie

Een lening oversluiten is vooral een goed idee als je meerdere financieringen hebt lopen waar veel rente voor moet worden betaald. Het gaat daarbij vaak om impulsaankopen, zoals een mooie smartphone of een geweldig kledingstuk in een online winkel. Het is natuurlijk fijn dat je die spullen allemaal kunt kopen, maar je betaalt er wel veel meer voor als je dat op basis van een lening doet. De leningen oversluiten is een eerste stap naar een gezonde financiële situatie.

Meer weten? Kijk op Findio.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *