Online boekhoudprogramma of een echte boekhouder?

Steeds meer ondernemers stappen over op een online boekhoudprogramma. Andere ondernemers blijven bij de traditionele boekhouder. Allebei de opties hebben zo hun eigen voor- en nadelen. In deze blog leggen wij je uit wat de opties zijn. Ga jij zelf aan de slag of kies jij voor een boekhouder in Meppel?

Online boekhouden

Het grootste voordeel van online boekhouden is de flexibiliteit die het met zich meebrengt. Online boekhouden kan overal, als je maar een laptop en internet hebt. Naast dat je overal je boekhouding kunt bijhouden, kun je ook overal zien hoe het met je bedrijf gaat. Zijn er meerdere personen binnen jouw bedrijf betrokken bij de administratie? Dan kun je verschillende account aanmaken. Zo kan iedereen in hetzelfde programma werken. Wie kiest voor een online boekhoudprogramma hoeft niet direct zijn accountant of boekhouder gedag te zeggen. Je kunt hem of haar juist goed gebruiken voor advies en controle. Hiermee bespaar je een hoop tijd (en geld) omdat de accountant minder werk heeft. Het laatste voordeel wat we willen noemen is de automatische back-up. Een belangrijk nadeel? Online kun je gehackt worden. Zorg er daarom voor dat je de juiste wachtwoorden en andere beveiligingen instelt!

Accountant of boekhouder

Een accountant of boekhouder is handig voor alle fiscale kwesties waar je zelf geen verstand van hebt. Daarnaast kun je al je vragen aan deze persoon stellen en hierdoor heb je persoonlijk contact. Dit heb je niet bij een online boekhoudprogramma. Wanneer jij kiest voor een boekhouder, zul je maximaal profiteren van alle belastingvoordelen. Er wordt niet voor niets gezegd: een goede boekhouder of accountant verdient zichzelf terug! Meer weten? Kijk eens op de website OndernemersondersteuningMKB.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *