Schakel een taxatie netwerk in

taxatie netwerk

Voor het huren of verhuren van commercieel vastgoed, is het nodig dat de verkoopwaarde wordt vastgesteld. Dit wordt gedaan door een taxatie netwerk. Dit netwerk bestaat uit meer dan honderd gekwalificeerde taxateurs verspreid over vijftig regio’s. Voor het laten bepalen van de verkoopwaarde van commercieel vastgoed, is het essentieel dat de taxateur uit de desbetreffende regio komt. Elke taxateur heeft namelijk een bepaald gebied waarin ze werken en waarin ze op de hoogte zijn van alle belangrijke zaken in die regio, zoals de woningmarkt en de concurrentie. Als je commercieel vastgoed verspreid door het land wil laten taxeren, kun je dit dus laten doen door een taxatie netwerk met een centraal punt. 

taxatie netwerk

Hoe werkt een taxatie?

Om de verkoopwaarde van commercieel vastgoed te bepalen, wordt er een taxatierapport opgesteld. Er wordt onder andere gekeken naar het soort pand, de grootte en de inhoud van het pand, de ligging ervan en de staat van onderhoud van het pand. Nadat de taxateur is langs geweest, wordt er een taxatierapport opgesteld. In dit rapport vind je de geschatte waarde (de marktwaarde) van het pand met een bijbehorende onderbouwing. 

Waarom een taxatie?

Het is nodig om een taxatierapport op te laten stellen, omdat je anders geen hypotheek kunt aanvragen. De taxatie moet worden uitgevoerd door een taxateur die volledig losstaat van het huren of verhuren van het pand. Ten slotte moet de taxateur ook ingeschreven staan bij het Taxatie Management Instituut.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *