Snel routes plannen voor meerdere adressen

We winkelen tegenwoordig steeds vaker online. Sinds het coronavirus is dit alleen maar toegenomen. Dagelijks worden er dan ook heel wat pakketjes afgeleverd in alle hoeken van ons land. Als logistiek bedrijf sta je voor de uitdaging om met de toenemende vraag toch snel te blijven bezorgen. Een slimme routeplanner kan je hierbij helpen.


Bespaar tijd en brandstofkosten


Zijn de chauffeurs van jouw onderneming op dagelijkse basis onderweg om pakketten te bezorgen? Dan zul je vast en zeker gebruik maken van een routeplanner. Met een routeplanner voor meerdere adressen krijg je inzicht in de meest efficiënte routes voor je chauffeurs. Een slimme routeplanner zorgt ervoor dat jouw chauffeurs tijd uitsparen, doordat de planner de meest efficiënte route aandraagt. Dit resulteert vervolgens weer in een besparing op de brandstofkosten van je onderneming.


Opdrachten importeren


Een efficiënte routeplanner biedt je niet alleen de optie om opdrachten handmatig toe te voegen, maar ook om deze opdrachten direct te importeren uit je webshop-omgeving of boekhoudpakket. Zo zijn er koppelingen mogelijk met behulp van Excel, een ERP-pakket of een CRM-pakket bijvoorbeeld. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is aangeven hoeveel chauffeurs en voertuigen je wilt inzetten. De routeplanner berekent op basis hiervan direct de efficiëntste routes.


Tijdwinst voor logistieke planners


Met een goede routeplanner kunnen logistiek planners veel vlotter en eenvoudiger hun werk doen. De routeplanner software geeft jouw planners de mogelijkheid om snel routes te berekenen met grote hoeveelheden adressen én chauffeurs. Voorbij is het dagelijkse uitzoekwerk om de beste bezorgroutes uit te stippelen voor één of meerdere bezorgwagens. Dit neemt de software over. Wel blijven planners de mogelijkheid houden om een route naar eigen inzicht aan te passen.


Wisselende omstandigheden


Nog een voordeel van een goede routeplanner is dat deze in staat is wisselende omstandigheden mee te nemen in de routeberekening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer, files op de weg, of de laad- en lostijden. Soms kunnen klanten ook een tijdvak kiezen voor de bezorging van hun product. Ook daar kan een slimme routeplanner rekening mee houden. Komt er op de valreep nog een nieuwe order binnen die meegenomen moet worden in de route? Een last minute opdracht kun je eveneens nog toevoegen.


Optimalisatie van je bezorgroute


Hierboven zijn enkele facetten van een goede routeplanner uitgelicht. Zo’n routeplanner kan jouw bezorgroute optimaliseren, waardoor je tijdwinst boekt en brandstof uitspaart. Je klant kan vervolgens rekenen op een vlotte levering en heeft inzicht in het actuele bezorgtraject via een Track & Trace code. Met routeoptimalisatie software kun je jouw logistieke planning en dienstverlening dan ook naar een hoger niveau tillen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *