Tips voor een succesvolle subsidieaanvraag

Ben je op dit moment bezig met een project en wil je met spoed subsidieverstrekkers of een aantal fondsen benaderen? Dan is het handig als je de raad opvolgt van Subsidiegezocht. Zij geven een aantal handige tips voor succesvolle subsidieaanvragen. Een aantal van deze tips vind je hier in dit artikel. 

Begin op tijd

Het eerste subsidieadvies is dat je op tijd moet beginnen met de aanvraag naar een subsidie. Een veelgemaakte fout bij het aanvragen van subsidies is dat hier vaak veel te laat mee gestart wordt. Er wordt veel tijd in het bedenken en uitvoeren van een project gestopt, waardoor een subsidieaanvraag vergeten kan worden of dat het later even tussendoor wordt gedaan. Zorg dus dat je op tijd begint met de aanvraag. Bij voorkeur een half jaar voordat je begint met de geplande activiteiten.  

Subsidieaanvraag voor start project

Wist je dat veel subsidieverstrekkers geen subsidie geven wanneer er al gestart is met een project voordat je een subsidie hebt aangevraagd? Het is dus niet alleen verstandig om op tijd te beginnen met de subsidieaanvraag, maar het is ook verstandig om te wachten met het project totdat de financiering rond is. 

Zoek geschikte subsidieverstrekkers

In Nederland zijn een aantal verstrekkers van subsidies beschikbaar. De aanvraag voor je subsidie doe je dan ook bij verstrekkers die interessants zijn voor jouw projectaanvraag. Dit kun je bekijken door subsidies en fondsen op bepaalde criteria te selecteren. Dit kun je selecteren op basis van organisatietype, soort activiteiten, locatie of methode. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *