Tips voor het verkopen van je huis

Het kopen en verkopen van je huis is een grote stap in je leven. Dit is iets wat je waarschijnlijk maar een paar keer doet in je leven en de gevolgen ervan zullen groot zijn. Zeker als het de eerste keer is dat je je huis gaat verkopen zal het allemaal erg ingewikkeld zijn. Er komen een hoop dingen bij kijken waar je geen verstand van hebt en je wilt toch dat alles in één keer goed gaat. Daarom zijn hier een aantal tips voor wat je moet doen als jij je woning wilt verkopen.

Het te koop zetten van je huis op het internet

Het verkopen van je huis gaat niet zomaar. Om er zoveel mogelijk geld voor te krijgen en alles op een juiste manier aan te pakken, zul je drie fases moeten doorlopen. Een huis verkopen doe je niet zo vaak en je kunt het beter goed doen en er de tijd voor nemen om zo misschien wel duizenden euro’s te besparen. Wanneer je van plan bent om je huis te koop te gaan zetten, is het handig om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar kan je helpen de vraagprijs te bepalen, een definitief energielabel te regelen en je vertellen wat er allemaal nog aan je huis moet gebeuren.

Foto’s van je woning maken

Om je huis te koop te kunnen zetten is het belangrijk dat er wat mooie foto’s van het huis worden gemaakt. Vaak is het zo dat het huis niet in de juiste staat is om overal foto’s van te kunnen maken. Om zoveel mogelijk uit je huis te kunnen halen is het soms nodig om bepaalde reparaties uit te voeren. Ook is het waarschijnlijk zo dat het huis veel te vol staat en er een hoop privé-artikelen in huis te vinden zijn. 

Voordat je foto’s kunt gaan maken van je huis zul je dan dus ook nog het één en ander moeten opruimen. Als dit is gebeurd, kun je beginnen met de promotie van je huis. Je kunt een verkoopbord ophangen, een brochure maken en je huis te koop zetten op sites als Funda. Je kunt proberen alles zelf te regelen, maar een verkoopmakelaar is hier al jaren mee bezig en kan je een stuk meer zekerheid bieden dan jij jezelf kunt bieden. Ook hoef je op deze manier niet zelf met de potentiële kopers te communiceren en onderhandelen. Dit is voor veel mensen ingewikkeld en erg persoonlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *