Tips voor het versturen van pakketjes naar het buitenland

Het versturen van pakketjes naar het buitenland is in de afgelopen jaren enorm populair geworden, en niet voor niets. De grenzen vervagen en dat betekent dat steeds meer mensen hun producten kopen in buitenlandse winkels. We zijn niet langer gebonden aan de items die in Nederland worden verkocht, en kunnen in plaats daarvan wereldwijd zoeken naar de producten op ons wensenlijstje. We kunnen overigens niet alleen gemakkelijk dingen kopen, maar ook verkopen. Ervaren ondernemers zijn al behoorlijk op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied, maar voor veel beginnende ondernemers en particulieren is het nog té ingewikkeld. In dit artikel lees je de drie beste tips voor het versturen van pakketjes naar het buitenland, zodat ook jij kunt verkopen aan de hele wereld!

Vergelijk de kosten

Met de toename in het aantal internationale verzendingen, zijn er ook meer postbedrijven bijgekomen. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die zich speciaal hebben gespecialiseerd in het versturen van internationale pakketten. Als particulier of ondernemer is het daarom slim om van tevoren goed onderzoek te doen naar de prijzen van verschillende postbedrijven. Één van de makkelijkste manieren waarop je dit kunt doen, is door online te zoeken. De prijzen kunnen per land verschillen, en het is daarom belangrijk om specifiek te zoeken op het land van jouw keuze. Zoek bijvoorbeeld op "pakket versturen naar Spanje kosten''. De research kost misschien een beetje tijd, maar kan je een heleboel geld besparen.

Zorg voor een goede verpakking

Pakketjes die naar het buitenland worden verstuurd reizen vaak per boot of vliegtuig. Dit betekent dat het pakketje door de handen van meerdere mensen gaat, voordat het bij de voordeur van de koper arriveert. Het is daarom belangrijk om het pakketje zo goed en veilig mogelijk te verpakken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van extra bubbeltjesfolie of piepschuim. Ben je van plan iets breekbaars te versturen? Dan is het slim om dit aan te geven op de verpakking! Ga je een pallet versturen? Zorg er dan voor dat het pallet zeer goed en strak is omringd door bijvoorbeeld plastic. Door een beetje extra aandacht te geven aan de verpakkingsmaterialen die je gebruikt, kun je vervelende situaties achteraf voorkomen.

Adressering

Een duidelijk adres is altijd belangrijk bij het versturen van post en pakketten, maar nog nét een beetje extra wanneer het aankomt op internationale pakketten. De adressering kan namelijk per land verschillen. Zo hoef je in Nederland niet per se de provincie aan te geven op een adresvermelding, maar is dit in de Verenigde Staten wel gebruikelijk. Vergeet daarom niet om van tevoren te controleren of jij het adres duidelijk én correct hebt vermeld op je verzendlabel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *