Verhuizen? Zo pak je het slim aan

Verhuizen is iets wat we allemaal doen. Gemiddeld verhuist een persoon elke 10 jaar vanaf het moment dat ze op zichzelf gaan wonen. Eigenlijk is elke verhuizing uniek. Maar het is algemeen bekend dat een goede voorbereiding je ook voorbereid op het onverwachte, en daarom vertel ik hier hoe je het beste een verhuizing kan aanpakken. De mensen die vaak verhuizen zullen met een glimlach dit lezen en de groentjes moeten een kladblok erbij pakken. Hieronder staan de gouden tips voor een vlekkeloze verhuizing.  

Tip 1: Maak een plan

Begin op tijd met het voorbereiden van je verhuizing. Hoe gedetailleerder je plan is, hoe minder je hoeft te improviseren op de verhuisdag zelf. Begin met het halen van alle benodigdheden, zoals verhuisdozen, tape, schoonmaakspullen, en een aanhangwagen of truck. Ook moet je niet vergeten mensen te regelen die je kunnen helpen. Hiervoor heb je niet alleen sterke vrienden nodig die je helpen met het verplaatsen van grote meubels. Je vrienden die niet zware spullen kunnen dragen, kunnen helpen met inpakken of schoonmaken. Ook is het handig om te weten wie van te voren wat doet, maak een planning en bedenk welke spullen als eerst over moeten. Het is namelijk handig om de spullen die je als eerste nodig hebt in je nieuwe huis makkelijk terug kan vinden. Er gaat dus best wel veel tijd in zitten, als je de tijd hiervoor niet hebt overweeg dan om een verhuisbedrijf in te schakelen. Deze verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in particuliere verhuizingen en kunnen je geweldig helpen.

Tip 2: Kies de juiste dag

Dit gaat in combinatie met tip 1 en is verrassend belangrijk. Iedereen kan bedenken dat een maandag of vrijdag een slechte dag is voor verhuizen maar een zondag kan soms ook rampzalig zijn. Daarnaast is het ook handig om het weer in de gaten te houden, wilt namelijk niet verhuizen in de regen of tijdens een hittegolf als het ook een andere dag had gekund. Regen is niet heel veel beter dan de hitte, want dan word je zeiknat en kunnen ook de kartonnen dozen doordrenkt raken. Probeer een zachte lentedag of een warme herfstdag te pakken voor je verhuizing. 

Tip 3: houd rekening met de kleine details

Stel; je gaatverhuizen naar Den Haag. Dan heb je alles ingepakt en je hebt een goede dag uitgekozen. Maar dan kom je met de verhuiswagen aan in Den Haag en zie je dat vandaag een belangrijke rondweg is afgesloten. Je bent dan verdoemd om een half uur extra te rijden dwars door de stad met een log voertuig. Als je van te voren gecheckt had of er werkzaamheden waren dan was je nooit verrast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *