Voor jezelf beginnen naast een baan: 4 handige tips

Jeweler Preparing Orders For Dispatch

Wil jij voor jezelf beginnen naast een baan, dan weet je misschien niet waar je moet starten. Je huidige baan geeft je nog een vast inkomen en dat heb je nu bijzonder hard nodig, maar tegelijkertijd wil je van je eigen bedrijf een succes maken en daar je brood mee winnen. Je kunt het ene niet zomaar met het andere vervangen en het liefste doe je dat geleidelijk en zonder overlast te veroorzaken. Voor jezelf beginnen naast een baan is spannend, maar kan ook stressvol zijn en je het gevoel geven dat je de controle bent verloren. De onderstaande 4 handige tips helpen je door deze periode heen.

  1. Voor jezelf beginnen naast een baan doe je niet alleen

Voor jezelf beginnen klinkt heel eenzaam, omdat het succes van je nieuwe werk alleen op jouw schouders rust, maar eigenlijk is dat niet zo. Je kunt het niet zonder steun van de mensen om je heen. Dat betekent dat je familie je kan helpen, er zijn support groepen op sociale media waar je met mensen in dezelfde positie kunt praten en je gal kunt spuwen en uiteraard heb je je eigen netwerk waar je op terug kunt vallen. Maak daar gebruik van, want deze mensen geven je steun op momenten dat je daar behoefte aan hebt.

  1. Licht je huidige werkgever in

Het is erg belangrijk dat je je huidige werkgever op de hoogte brengt van je plannen. Als je geheim houdt dat je van plan bent om wat anders te gaan doen, dan ondervind je daar alleen maar meer druk van. Daarnaast moet je ook met hem of haar aftikken of je überhaupt voor jezelf mag beginnen naast een baan, want daar staat vast iets over beschreven in je contract. Je werkgever zal het erg waarderen dat je open kaart speelt. In de meeste gevallen krijg je begrip en steun, zo lang het je dagelijkse werkzaamheden daar niet beïnvloedt.

  1. Neem je rust

Iemand die oververmoeid is en een zenuwinzinking nabij is kan niet succesvol twee grote taken uitvoeren. Ook al zal je veel tijd kwijt zijn aan je huidige baan en je eigen bedrijf, het is erg belangrijk dat je ook rust neemt en tijd voor jezelf vrijmaakt. Je zult zien dat je dan veel productiever bent, dat je minder fouten maakt en dat je ook minder druk ervaart. Voor jezelf beginnen naast een baan is bijzonder stressvol, vooral als je gezin afhankelijk van je is. De enige manier om dat te bestrijden is met rust.

  1. Een waterdicht plan

Wil je succesvol voor jezelf beginnen naast een baan, dan heb je een waterdicht plan nodig. Dit plan is de rode draad door alles wat je doet en is uiteraard ook dynamisch en kan worden bijgesteld. Tijd gespendeerd aan plannen is nooit verspilde tijd en met een goed plan neem jij de leiding. Zo is voor jezelf beginnen naast een baan minder stressvol en voel je je een stuk positiever.

Financiële vrijheid ervaren doe je via Maak Jouw Impact.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *