Waar moet je rekening mee houden bij het verkopen van een bedrijfspand?

Het is voor bedrijven over het algemeen erg handig om een eigen pand te hebben. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Zo is het bijvoorbeeld fijn als je een kantoor hebt wat eigendom is van je bedrijf. Je bedrijf hoeft dan in ieder geval geen huur te betalen. Het komt ook wel eens voor dat een bedrijf haar pand wil verkopen. Bij het verkopen van een bedrijfspand komt meer kijken dan je op voorhand zou denken. 

Wat is de reden van de verkoop?

Je moet er als eigenaar van een bedrijf uiteraard voor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Hierbij moet je niet alleen denken aan het geven van opdrachten aan je werknemers, maar ook aan het regelen van zaken als de verkoop van een bedrijfspand. Het is van belang dat je niet zomaar tot dit soort stappen overgaat. Je moet dit enkel doen wanneer je zeker weet dat dit de beste keuze is voor jouw bedrijf. 

 

Als je nog twijfelt of het misschien toch verstandiger is om het bedrijfspand te houden, is het slim om de verkoop van het pand nog een poosje uit te stellen. Op die manier zorg je ervoor dat jij en de andere mensen met een leidinggevende functie binnen het bedrijf genoeg tijd hebben om na te denken over welke keuze jullie het best kunnen maken. Je moet dan bijvoorbeeld kijken naar hoeveel geld het je oplevert om het pand te verkopen. Daarnaast moet je ook nadenken of je het op dit moment de moeite waard vindt aangezien het veel tijd kan kosten om zo’n pand te verkopen. 

De hulp van een makelaar inschakelen

Wanneer je als bedrijf een pand gaat verkopen, is het slim om op zoek te gaan naar iemand die je hierbij kan helpen. De kans is klein dat je zelf voldoende voorkennis over vastgoed hebt om dit allemaal alleen te regelen. Daarom vinden veel bedrijven het prettig om een verkoopmakelaar in te schakelen die hen hierbij kan helpen. Je kunt dan het best op zoek gaan naar een verkoopmakelaar die in de buurt van jouw bedrijf gevestigd is. Als je bedrijf bijvoorbeeld in Groningen zit, is het wel zo prettig om geholpen te worden door een verkoopmakelaar Groningen. Ben je nou op zoek naar een verkoopmakelaar uit deze omgeving? Dan kun je eens op de site van Boekholt & partners makelaardij kijken. 

Zorg tijdig voor een nieuw pand

Als je het huidige pand van je bedrijf wilt verkopen, is het wel zo slim om ervoor te zorgen dat je op tijd een vervangend pand hebt. Je wilt immers voorkomen dat je tijdelijk zonder bedrijfspand zit waardoor je werknemers hun werk niet kunnen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *