Waarom je er goed aan doet om het beheer van een wagenpark uit te besteden

Steeds meer ondernemingen maken gebruik van lease auto’s voor hun werknemers. Om dit te kunnen doen leasen ze zelf ook de auto, of eigenlijk de onderneming is dat wat leaset. Dit draagt erg veel voordelen met zich mee, er is namelijk geen sprake van eigendom en dit scheelt een hoop verantwoordelijkheid. De groep aan auto’s die geleaset wordt heet een wagenpark. Het begrip zegt het letterlijk, maar ook figuurlijk beeld het goed wat er komt kijken bij een wagenpark. Namelijk: beheer. Het enige nadeel van het leasen van een auto is dat er een hoop administratie bij komt kijken. Als wagenparkbeheerder heb je de verantwoordelijkheid precies te weten hoe het met elke auto ervoor staat. Wanneer dit niet op orde is, riskeer je hoge boetes. Het beheer van een wagenpark kun je uit handen geven, door een extern bedrijf laten uitvoeren, en dit is wat het je oplevert:

Minder verantwoordelijkheid

Het grote voordeel van het uitbesteden van het wagenparkbeheer zit vooral in de last van de verantwoordelijkheid die wordt afgedragen. Dit geeft op lange termijn veel ruimte voor zaken die eigenlijk prioriteit hebben voor het bedrijf. Vaak zijn de taken die het wagenparkbeheer met zich meebrengen inhoudelijk geen grote klus, maar de administratie kost bijvoorbeeld al veel tijd. Deze administratie is echter wel noodzakelijk om het beheer in stand te kunnen houden. Het voordeel van een extern bedrijf is dat zij professioneel meer begaan zijn in het leveren van dit soort diensten. Er is sprake van een systeem waar administratie in gedaan kan worden, zodat er een duidelijk overzicht is wat betreft de wagens en hun beheer.

Focus op je onderneming

De ruimte die vrijkomt kan ervoor zorgen dat je je als ondernemer kan focussen op je bedrijf. In alle gevallen zal een bedrijf hier baat bij hebben. Een bedrijf is nu eenmaal afhankelijk van groei, vernieuwing, en dit is alleen mogelijk wanneer daar de aandacht voor is. Het publiek, de klant, verwacht dit ook van een bedrijf. Los van het feit dat die vernieuwing ook plaatsvindt wanneer wagenbeheer onder eigen naam gebeurd, is het voordeliger wanneer de ruimte die dat wagenbeheer inneemt, vrijkomt voor focus op het bedrijf.

Winstgevende investering

Dit heeft als gevolg dat er grote kans is op meer winst voor het bedrijf. De investering die je doet om bepaalde taken uit handen te geven, is op lange termijn te zien in alles wat je ervoor terug krijgt. Het geld wat naar het beheer van het wagenpark toegaat, is terug te zien in de winst dat het bedrijf maakt vanwege de ruimte die vrijkomt om meer tijd te stoppen in de onderneming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *