Wat doet een incassobureau?

incassobureau

Misschien heb je er wel eens een keer van gehoord op het nieuws of in de krant, maar soms hoor je verhalen of bedrijven en een incassobureau. Wat is dit bureau eigenlijk? Dit bureau wordt gebruikt bij bedrijven die last hebben van wanbetalers. Dit is ook vervelend want wanneer je werkzaamheden uitvoert voor een klant dan wil je ook dat ze hier tijdig voor betalen. Doen ze dit niet en je hebt al een herinnering gestuurd dan kun je dus het bureau gaan inschakelen. Zij zullen er dan voor zorgen dat de klant toch wel gaat betalen. Hier heb je ook speciale advocaten voor, een incasso advocaat. Zij hebben veel ervaring met deze problemen en zullen er ook voor zorgen dat ze gaan betalen.

Angst

Wanneer de klant hoort dat je er een advocaat hebt opgezet vanuit een incassobureau dan zie je ook dat de klant hier wel van schrikt. Ze weten dat het erg lastig gaat worden en dat ze er dus ook niet meer onderuit kunnen komen. Dit helpt vaak ook bij de betaling, maar het ligt natuurlijk aan de situatie. Wanneer ze geen geld hebben kunnen ze niet betalen, maar dit is geen bewuste keuze, je hebt namelijk ook klanten die iets anders hadden verwacht dan wat ze kregen en betalen daarom niet. Dat is niet de bedoeling en hier kan het bureau dan dus mee helpen.

incassobureau

Slagingspercentage

Wanneer je zelf gaat kijken of je het geld kunt krijgen bij de wanbetaler dan zie je dat dit niet altijd effectief is. Uiteraard kan het zo zijn dat de klant vergeten is te betalen en ze wel betalen na de eerste herrienering, maar het kan ook zo zijn dat ze bewust niet betalen en dan zal het slagingspercentage hoger liggen wanneer je gebruik maakt van een incassobureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *