Wat is een vastgoedfinanciering

zakelijke vastgoed financiering

Het kopen van een pand is vaak een vrij grote aankoop. Veel ondernemers maken gebruik van zakelijke vastgoed financiering om de aanschaf te kunnen realiseren. Onderstaand artikel geeft meer informatie over een zakelijke vastgoed financiering.

Wat is zakelijke vastgoed financiering precies?

Het financieren van zakelijk vastgoed is een leningsvorm om zakelijk vastgoed te kunnen kopen. Het kopen van zakelijk vastgoed kan op diverse manieren worden gedaan. Het vastgoed kan dienen als bedrijfspand, opslag, distributiecentrum of als commercieel pand. Het geleende bedrag wordt over een bepaalde en vooraf afgesproken periode afgelost. Je investeert op deze manier direct en realiseert een uitbreiding van je onderneming. Pas als het geleende bedrag is afgelost ben je economisch eigenaar van het vastgoed. De looptijd varieert vaak van 15 tot 30 jaar en er bestaat een mogelijkheid om zowel op maand of jaarbasis geld af te lossen. In de aflossing zit ook een rentepercentage voor de financier. De hoogte van de rente verschilt overigens per financiële verstrekker.

Hoe werkt het aanvragen van een vastgoedfinanciering?

Het aanvragen kan zowel via een bank als via een andere kredietverstrekker plaatsvinden. Er zijn enkele factoren die meegenomen worden in de beoordeling:

✔ Waarde van het vastgoed

✔ Hoeveel kan je als ondernemer terugbetalen

✔ Je ervaring binnen de vastgoedwereld

✔ Eigen vermogen

Na het beoordelen van alle benodigde documentatie, volgt een aanbod van de financier.

zakelijke vastgoed financiering

Alvorens een aanbod te accepteren is het goed om een blik op de de voorwaarden van de kredietverstrekker te werpen. Let hierbij bijvoorbeeld op de rente, afsluitkosten en zekerheden die geboden worden. Na acceptatie van het aanbod van de kredietverstrekker, krijg je het bedrag uitbetaald en start eveneens de aflossing van het geleende geldbedrag.

Soorten vastgoedfinanciering

Er zijn diverse soorten vastgoed financieringsvormen beschikbaar voor de zakelijke markt. De vorm die bij je past is zoal afhankelijk van het type vastgoed, het te lenen bedrag, je onderneming en de looptijd van het geldbedrag.

Een aantal vormen van vastgoed financieren:

✔ Annuïteitenhypotheek

✔ Lineaire hypotheek

✔ Huurkoop

Huurkoop komt overigens minder vaak voor. Huurkoop is bedoeld om bijvoorbeeld voertuigen, apparatuur en machines te kunnen bekostigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *