Wat is het beste moment om te investeren in goud?

Goud is een edelmetaal dat al heel oud is. Er wordt zelfs gezegd dat goud al bestond voordat Wij mensen op de aarde kwamen.  Goud kern van een ster daar wordt goud van gemaakt. Goed is eigenlijk vloeibaar magma daarom wordt goud vaak gevonden bij volkeren of waar vulkanen stonden.  

Ontdekking van goud

Australië en amerika waren de eerste waar goudbronnen gevonden werken. Goud wordt gevonden tussen steenlagen in rivieren, vulkanen of waar vulkanen stonden zoals eerder verteld. Mensen gingen vroeger daarom ook met een zeef naar een rivier om op zoek te gaan naar goud. Goud dat gevonden wordt in rivieren en mijnen hebben een geelachtige kleur.

De zuiverheid van goud wordt uitgedrukt in Karaat. In Nederland noemen we goud als de zuiverheid boven de 14 karaat is. De scheikundige naam voor goud is AU. 

Investeren

Mensen betaalde vroeger al met gouden munten. Tegenwoordig wordt goud kopen vaker gezien als een veilige belegging. Goud is namelijk de basis van ons financiële stelsel. Goud wordt op het moment dat het slechter gaat met de economie meer waard. Er wordt tegenwoordig nog maar erg weinig geld gevonden. De waarde van goud is ook moeilijk in te schatten. Goud wordt ook wel eens gezien als een verzekering om je vermogen te beschermen. Als het helemaal niet goed zou gaan met de economie en de waarde van de munt is niets meer waard dan is goud een stabiele basis want bebouwd zijn waarde. daarnaast is er altijd vraag naar goud. Daardoor zie je niet zo vaak prijsschommelingen bij de waarde van goud. Bij Doijer en Kalff kun je in goud investeren en wordt het ook nog is opgeslagen in zwaar beveiligde kluis.

Edelmetalen

Onder edelmetalen valt onder andere goud en zilver.  het verschil tussen zilver en goud is dat goud een economische functie heeft. Zilver wordt gebruikt tijdens productieprocessen zoals het maken van elektronische apparaten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *