Wat moet je regelen als ondernemer?

Ben je sinds kort ondernemer, of ga je binnenkort starten met ondernemen? Er zijn verschillende dingen die je dan zult moeten regelen. Zo zijn er zaken waarmee je geld kunt besparen, maar ook verschillende dingen die voor meer orde en structuur zorgen binnen je bedrijf. Om je te verzekeren van een goede start, vind je hieronder een handig overzicht met dingen die je handig zijn voor jou als ondernemer.

Houd je boekhouding op orde

Een voor de hand liggende tip is om je boekhouding goed bij te houden. Dit bespaart een hoop chaos. Je hoeft je boekhouding niet per se zelf bij te houden, dit klusje wordt vaak uitbesteed aan professionele boekhouders of boekhoudsystemen. 

Regel de juiste verzekeringen

Als ondernemer kun je je bedrijf verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verzekering voor je kantoor, of verzekeringen voor ziek personeel (indien je personeel in dienst hebt). Zoek uit welke verzekeringen op jou van toepassing zijn en bij welke aanbieders je het voordeligst uit bent.

Regel andere zaken

Naast het afsluiten van verzekeringen, zijn er nog meer zaken die je kunt regelen. Indien je mogelijk te maken gaat krijgen met incasso’s, kun je bijvoorbeeld alvast op zoek gaan naar een incassobureau. Een voorbeeld hiervan is incassobureau Credifin.

Kom met een plan

Je kunt natuurlijk zomaar iets gaan doen, maar in veel gevallen is het verstandig om met een strategie te komen. Wat wil je precies bereiken met je onderneming en waar wil je over 5 (en 10) jaar staan? Door je doelen regelmatig te concretiseren en op papier te zetten, houd je goed in de gaten waar je staat en of je eventueel wat aanpassingen moet doen. 

Schakel hulp in

Kom je er zelf niet uit? Schroom niet om hulp in te schakelen van externe partijen. Zo kun je bijvoorbeeld altijd terecht bij de Kamer van Koophandel met je vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *