Welk platform voor jouw online meetings?

Het nieuwe werken is dat van flexibiliteit, home-work balance en efficiëntie. De basis voor telewerken is nu wel gelegd, maar hebben jullie ook voor het beste platform voor jullie bedrijf gekozen voor jullie online meetings en communicatie? Ontdek hier je opties!

Integratie en gemak staat op nummer één

Het makkelijkste is natuurlijk dat je zoveel mogelijke opties in één tool integreert. Het heeft geen zin om een Outlook, Google Spreadsheet, Skype en Slack allemaal tegelijk te gebruiken. Want vaak geldt: hoe meer tools, hoe meer onduidelijkheid. De meeste tools hebben bijna alles geïntegreerd. Neem dus dat je een marketing team hebt dat het liefst met Slack werkt, een customer service dat belt via Skype en een verkoop team dat liefst via Zoom in contact blijft. Dat maakt het wel ingewikkeld. Microsoft heeft veel integraties: zowel Teams, Outlook, OneDrive werken via één account. Voor Microsoft Teams heb je ook contact center software als je graag alles in één tool integreert. Ook Skype hoort bij Microsoft. Werk je hier liever mee, dan kan je dus bijvoorbeeld voor cc4skype kiezen om een contact center te integreren in je Skype app. 

Langs de andere kant heeft Google ook veel mogelijkheden. Heb je geen contact center nodig en werk je graag met gedeelde drives en via Google Chrome? Dan heeft Google ook veel integraties.

Welke uitbreidingen heb jij nodig?

De boodschap is dus: welke uitbreiding past het beste bij de structuur van jullie bedrijf? En belangrijker nog: zijn je werknemers vertrouwd met een bepaalde tool? Dan is het soms onnodig om te switchen naar een nieuwe tool. Technische frustraties of achterstand, zorgen voor onnodige ontevrede bij je personeel. Zien ze de meerwaarde niet? Is het te veel werk? Is de tool niet intuïtief? Dan doe je het beter niet.

Wat je dus moet meenemen, is dat je best een platform kiest met veel integraties die goed werken, en dat past binnen jullie bedrijfscultuur. Zo komen die productieve online meetings vanzelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *