Zelf pensioen opbouwen: Zo kun je beginnen

Wil je zelf pensioen opbouwen en weet je niet precies waar je aan gaat beginnen? Dan is het goed om hier veel onderzoek naar te gaan doen. Veel manieren om jouw pensioen op te gaan bouwen hebben namelijk te maken met investeringen die je gaan maken. Je kunt dan ook de hulp van een professional inschakelen. Synvest is een van de specialisten die jou bijvoorbeeld met het beleggen kan gaan helpen. Maar ook dan kun je nog veel zelf gaan doen. Onderstaande informatie legt het jou allemaal uit en zorgt ervoor dat je kunt beginnen.

Beginnen met zelf pensioen ophouden door te sparen

Zelf pensioen opbouwen. Je kunt er niet vroeg mee beginnen. Vanaf het moment dat je gaat werken kun je namelijk al bedragen op gaan bouwen. In loondienst zal er automatisch een bedrag opzij gezet worden om jou hierbij te helpen. Dit is slechts een klein percentage van jouw loon, waardoor het nooit veel op gaat leveren. Je kunt daarom nog extra gaan sparen. Door iedere maand een bepaald bedrag op jouw rekening te zetten, kun je het pensioen nog hoger maken. De rente die je krijgt op de spaarrekening maakt het bedrag nog net iets hoger.

Beleggen voor jouw pensioen

Alleen zal jouw spaarrekening nooit veel extra opleveren. Zelf pensioen opbouwen gaat op dit moment nog steeds niet snel en je kunt uiteindelijk alsnog niet heel veel geld overhouden. In dit geval ga je naar andere manieren kijken. Met behulp van een professional kun je bijvoorbeeld gaan beleggen. Beleggen behoeft veel kennis van zaken, waardoor je het beter uit kunt besteden. Bij het beleggen neem je namelijk ook meer risico’s. Je bent jouw geld voor langere tijd kwijt en dit is niet voor iedereen de beste oplossing. Een risicoanalyse is daarom een belangrijk onderdeel.

Winsten en verliezen gaan creëren

Zelf pensioen opbouwen gaat met beleggen wel een stuk sneller. Door de wisselende koersen kun je een hoger rendement behalen. Dit rendement zal over het algemeen altijd hoger zijn dan wanneer je het geld op een spaarrekening zet. Alleen kan het ook zijn dat je verliezen gaat lijden. De waarde kan namelijk ook naar beneden gaan. Een professional weet precies waar je jouw geld op in kunt zetten en er het meeste uit kunt gaan halen. Hij zal daarbij ook gaan kijken naar waar je in moet gaan investeren voor het beste resultaat.

Doe jouw eigen kennis op

Zet daarom altijd alles voor jezelf op een rijtje en bekijk ook wat je zelf kunt doen. Zelf pensioen opbouwen kan immers op een groot aantal manieren en je hoeft niet alleen met een spaarrekening aan de slag te gaan. Vraag voldoende advies op bij Synvest en zorg ervoor dat je overal kennis van opdoet. Wanneer alles duidelijk is, kun je gelijk aan de slag gaan en ga je merken dat je jouw pensioen aanzienlijk kunt gaan vergroten. Na jouw pensioen kun je gaan genieten van het opgebouwde geld en alles doen wat je wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *