Zo investeer je succesvol in de juiste cryptovaluta

Cryptovaluta is de laatste tijd erg populair geworden, cryptovaluta is een vorm van elektronisch geld. Dit betekent dus dat het alleen bestaat in een virtuele vorm en dus niet in munten of briefjes. De bekendste crypto valuta ‘bitcoin’ en andere soorten cryptovaluta  hebben niet 1 eigenaar, deze crypto valuta’s zijn in bezit van iedereen die ze gebruikt. De veilige technologie die dit allemaal mogelijk maakt heet Blockchain.

Fundamentele crypto analyse

Het doen van een fundamentele analyse is erg belangrijk om onder de knie te hebben om de juiste invsteringbeslissingen te kunnen maken. Je bent hier niet aan het kijken naar grafieken of moeilijke wiskundige berekeningen. Bij een fundamentele analyse kijk je naar verschillende interne en externe factoren van een cryptomunt. Hierna kun je bepalen of een bepaalde cryptocurrency overgewaardeerd of ondergewaardeerd is. Hiermee wordt bedoeld of de cryptovaluta te goedkoop of te duur is op basis van de eigenschappen die je uit je onderzoek hebt gevonden.

Risico’s van cryptovaluta

Steeds meer mensen beleggen hun geld in cryptovaluta, maer er zitten ook zeker risico’s aan verbonden als je het zelf gaat doen. Als je bijvoorbeeld een aandeel koopt, schaf je daarmee een klein stukje van het onderliggende bedrijf aan. Met cryptogeld ontbreekt zo’n stuk waarde. Deze waarde wordt alleen bepaald door de vraag van speculanten. 

Daarnaast kunnen hackers ook je wallet hacken of als je je inloggegevens kwijt raakt kun je ook een probleem hebben. Doordat cryptovaluta niet te maken heeft met je bank kun je dus wanneer je je cryptovaluta kwijt raakt niet ergens aankloppen hiervoor. Vaak kiezen mensen er toch nog wel voor om beheerd te beleggen, hierbij helpt een specialist jou.

Het maken van een fundamentele analyse kan je net als het beleggen in crypto ook uitbesteden. Via Yieldt treed je gemakkelijk en zonder gedoe toe tot de cryptomarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *